|
Gotowany z czterech rodzajów mięs z dodatkiem śliwki suszonej, grzybów suszonych i tradycyjnych przypraw.
|
|
Wyrabiane na miejscu podawane na chrupiąco z patelni.
|
Mięso baranie zawinie w cieniutko wałkowane ciasto pierogowe. Podawane po litewsku z masłem i kwaśną śmietaną.
|
Podsmażane na chrupiąco, podawane są z dodatkiem słodkiej śmietany i cukru pudru.
|
Farsz z wysokogatunkowego mięsa wołowego podawane z patelni na chlupiąco.
|
Farsz robiony jest z ziemniaków, twarogu i smażonej cebuli, podawane z patelni na chrupiąco.
|
Farsz robiony jest ze świeżo zbieranych jagód. Podawane są z dodatkiem słodkiej śmietany i cukru pudru.
|
Pierogi z kapustą i grzybami |
Farsz robiony jest z kiszonej kapusty i mieszanki suszonych borowików i podgrzybków, podawane z patelni na chrupiąco.
|
Farsz kurkowy zawijany w ciasto naleśnikowe podsmażane na chrupiąco.
|
|
|
|
|